Poëzie

De stichting ondersteunt organisaties en projecten die zich richten op het beschikbaar en toegankelijk maken van de dichtkunst in Nederland. Daarnaast stimuleert zij, in samenwerking met uitgevers, het uitbrengen van nieuwe dichtbundels.

Bij belangrijke momenten bieden gedichten steun. Het helpt stil te staan en even na te denken.

De poëzie kan dat effect hebben omdat de dichter het minst van allen de ruimte heeft om zijn boodschap over te brengen. Daarom dient die per definitie beknopt en kernachtig te zijn.

Tegelijkertijd staan gedichten vaak ver van jongeren en volwassenen af. De stichting wil daarom dichtkunst toegankelijker maken middels het stimuleren van onderwijs over dichtkunst en het mogelijk maken van aantrekkelijke uitgaven over dichtkunst.